Не сме получили заповеди за арест, нито  доказателства за АМ

...
Не сме получили заповеди за арест, нито  доказателства за АМ
Коментари Харесай

Прокуратурата: Не сме получили доказателства за Хемус

Не сме получили заповеди за арест, нито  доказателства за Автомагистрала " Хемус ", оповестиха от Софийска градска прокуратура.

„ При нас не са дошли заповеди за арест на лица по обвиняванията, които бяха показани през днешния ден от полицията. Поради тази причина не е взета мярка за неотклонение на което и да е лице. Не сме получили и никакви доказателства ”, заяви на брифинг шефът на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова.
 Градският прокурор на София пред наказване, тъй като крие данни за Гешев Градският прокурор на София пред наказване, тъй като крие данни за Гешев
Административният съд във Видин е почнал произвеждане за несъблюдение на правосъден акт против шефката на Софийската градска прокуратура...

" Следователите, които работят по делото и наблюдаващият прокурор нямат предпочитание да укриват и да потулват каквото и да било по делото, тъй като то е значимо освен за българското общество, само че и за всички европейски институции, които наблъдават нашата страна и дали парите на данъкоплатците отиват там, където би трябвало, или както чухме - в чували ", сподели още Кирилова.

Преди това от Групово дело „ Национална полиция ” оповестиха, че от близо 84 млн. за лот 5 на Автомагистрала " Хемус ", 60 млн. са изнесени кеш в сакове и чували.

Прокуратурата е получила известие от Министерство на вътрешните работи, че е стартирано досъдебно произвеждане за градежа на автомагистрала " Хемус ". В него не се е споменавало за кои лица и кои сдружения става дума. В известието се е посочвало единствено, че става дума за пране на пари.

" В материалите от Министерство на вътрешните работи не намирам данни за арестувани, допустимо е те да дойдат по-късно ", уточни Кирилова. По нейните думи няма и постановления за привличане на обвинени, по тази причина няма подведени под отговорност. Пратени са разпити на очевидци, протоколи за различаване и други.
 СГП се самосезира за хакерска офанзива против портала за зелените документи СГП се самосезира за хакерска офанзива против портала за зелените документи
Софийска градска прокуратура се семосезира и разпореди осъществяването на инспекция във връзка информация в медиите с данни за закононарушение о...

„ В Софийска градска прокуратура по факс е постъпило известие от проверяващи служители на реда от „ Борба с проведената престъпност ” за претършуване и изземване. В известието до нас беше посочено, че е почнал досъдебно произвеждане за данъчни измами и пране на пари. Установи се, че са осъществени обиски на лица на разнообразни адреси, което е единствената опция за събирането на доказателства за осъществено закононарушение ”, сподели прокурор Кирилова.

„ Става въпрос за фактическа и правна трудност и се изисква работата на повече хора, които в рационални периоди да преценяват и да извършат нужните дейности. В известието, което получихме, беше обявено, че има арестувани лица. По материалите, които са при нас, в тях не намирам заповеди за арест в период от 24 часа. Такива материали ние нямаме. Възможно е да бъдат предоставени по-късно. Бяха изнесени много обстоятелства и условия, с които на първо четене може да се направи съмнение за осъществено разпореждане. Ние не сме получили от проверяващите разпореждане за привличане в качеството на обвинен и да бъде взета мярка ”, изясни още прокурор Кирилова.

Докато в прокуратурата не дойдат всички материали, обвинителите няма по какъв начин да издигнат обвиняване или да се произнесат. В СГП се проверява още едно дело, което е по самосезиране. То е за занемареност от страна на " Автомагистрали " и АПИ. Ако се съберат задоволително доказателства, може да бъдат повдигнати обвинявания на съответните лица. Делото е предоставено на Националната следствена работа.

" Бившият и актуалният гавен прокурор молят за промени в Наказателния кодекс, с цел да не сме с вързани ръце ", сподели още Кирилова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР